Henri Coandă

Henri Coandă și apa vieții

Cu puțin înainte să moară, Henri Coandă i-a dezvăluit unui confrate mai tânăr, american, Patrick Flanagan, marea descoperire a vieții sale: „apa vie”.

O apă deosebită, cu un potențial uriaș asupra sănătății umane, pe care savantul roman o căutase călătorind în diferite zone geografice ale lumii, populate de oameni ce trăiau peste 100 de ani. Secretul vârstei lor era simplu: apa pe care o beau provenea din ghețari.

Citește mai mult…

Familie din Valea Hunza

Cei mai longevivi oameni de pe planetă

Valea Hunza este situată la înălțimea medie de 2500 m, în nordul Pakistanului. Locuitorii din Valea Hunza sunt cunoscuți ca fiind cei mai longevivi oameni de pe planetă. Valea muntoasă este înconjurată de munții Himalaya. Zona este marginită de munți maiestuosi, precum Utar Sar, Rakaposhi, Bojahagur Duanasir II, precum și piscurile Hunza, Ghenta, Diran și Bublimating: toți munții enumerați străpungând cerul cu înălțimi de peste 6 000 metri.

Citește mai mult…

Valea Hunza

Apa vie, secretul tinereții

De mitul apei vii și apei moarte am auzit cu toții. Uneori miturile se dovedesc a fi mai aproape de realitate, ca un adevăr șocant care ni se dezvăluie printr-un basm.

Legendele despre o asemenea apă vie și puterea ei vindecătoare au existat încă din cele mai străvechi timpuri și au circulat prin toată lumea. Herodot explică longevitatea neobișnuită a etiopienilor datorită consumului zilnic de apă dintr-un izvor care conținea o apă specială.

Citește mai mult…