Ceea ce ştiam deja, contaminarea apelor cu antibiotice, se CONFIRMĂ!

Când am achiziţionat ionizatorul AQUARION am studiat de la cap la coadă toată documentaţia primită şi mi-a atras atenţia ceva, afirmaţia că filtrul Biostone reţine antibiotice prezente în apa de la robinet.

Atunci mi-am zis că poate e o exagerare aceasta afirmaţie, de unde să apară antibiotice în pânza freatică. Şi am început să caut informaţii. Încet, încet s-a conturat o imagine incredibilă până acum câţiva zeci de ani în urmă.  Totul a devenit credibil. Dacă din agricultura modernă ( ştiţi, cea fără sapă dar cu tone de pesticide) e clar că în pânza freatică găsim nitriţi şi nitraţi, iată că folosirea antibioticelor în  creşterea intensivă a animalelor şi păsărilor are efecte în poluarea apelor.

Sute de râuri, între care Chao Phraya, Dunărea, Mekong, Sena, Thames, Tibru şi Tigru conţin niveluri periculoase de antibiotice, arată cel mai mare studiu cu privire la acest tip de poluare realizat la nivel global, potrivit CNN şi The Guardian. Rezultatele studiului au fost prezentate  la o conferinţă de la Hel.sinki.

S-au colectat probe de la 711 de locaţii din 72 de ţări, descoperindu-se antibiotice în 65 la sută din ele. În 111 dintre ele, concentraţiile de antibiotice depăşeau pragurile de siguranţă – în unele cazuri şi de peste 300 de ori.   Testarea s-a făcut pentru 14 din cele mai frecvent utilizate antibiotic.

Dintre substanţele găsite în apă cele cu concentraţii mult peste limite au fost Trimetoprim, folosit cu precădere pentru a trata infecţiile urinare , ciprofloxacina – ce tratează infecţii respiratorii, Metrodinazol folosit în tratarea infecţiilor vaginale.

Folosirea în exces a antibioticelor, inclusiv de către oameni, a dus la formarea de superbacterii care fac din ce în ce mai greu de tratat infecţiile grave. Medicina clasică, cea bazată pe antibiotice, e pe cale să apună.

Medicamentele ajung în râuri şi sol via reziduuri umane şi animale, dar şi prin scurgeri de la staţiile de epurare a apei, canalizări  şi unităţile de producere a medicamentelor.

Creşterea numărului bacteriilor rezistente la antibiotice ar putea duce la moartea a 10 milioane de oameni până în 2050, arată un raport al ONU de luna trecută care numeşte  rezistenţa la antibiotice, antivirale şi antifungice şi antiprotozoare o „criză globală”.   700.000 de decese pe an (la nivel global)  au loc din cauza îmbolnăvirilor care prezintă rezistenţă la tratament dintre care 230.000 sunt cele provocate de tuberculoză, potrivit unui raport al ONU.

Am fost odată în plus bucuros de investiţia făcută, pentru că am garanţia că apa pe care o beau e lipsită de resturi de antibiotice şi dacă vreodată va fi nevoie să folosesc antibiotic, sunt sigur că îşi vor face efectul.

Vă recomand cu căldură să vă bucuraţi de apa ionizată alcalină, produsă de AQUARION.

Sursa: https://adevarul.ro/international/in-lume/studiu-marile-rauri-lumii-inclusiv-cele-europene-abunda-antibiotice-tip-poluare-creste-rezistenta-bacteriilor-1_5cec791d445219c57e2191cf/index.html?fbclid=IwAR2MBKw31v4-QaQxzxpxV-znerwuOH1UeEv6fkRSJR2PkSUdZRZSfwKStAo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.