Utilizarea preparatelor naturale CaliVita ca tratament pentru gripă, guturai, răceala, viroză

 

 

Guturaiul, răceala, gripa sau viroza sunt boli care debutează brusc (numele de gripă vine de la cuvântul “grippe” care, în limba franceză – dialectul franc – înseamnă a apuca, a înhăţa) cu dureri în tot corpul, febră, tuse seacă, etc.

În unele cazuri apar complicaţii grave: pulmonare, digestive, nervoase, etc.
Cum recunoaştem gripa?

Afirmaţia unor persoane că nu au temperatură când fac gripă nu este adevarată, pentru că această boală implică obligatoriu prezenţa febrei. În absenţa ei, diagnosticul se exclude. Debutul este brusc, cu temperaturi chiar de peste 40 grade C, timp de 3-5 zile, apoi temperatura scade când organismul reuşeşte să producă anticorpi suficienţi să neutralizeze agresorii.

Boala invadează – afirma unii cercetători – mai ales organismele suprasaturate de mâncare şi toxine, pentru ca apoi, prin pierderea apetitului, să se produca un proces depurativ.

La febră se adauga o stare de rău generală, dureri musculare, frisoane, greţuri ori vărsături repetate, tuse chinuitoare, dureri de cap de intensitate variabila, dureri de ochi, înfundarea nasului, secreţie nazală iritantă, usturime în gât. Această usturime este, de obicei, primul semn al bolii şi trebuie luate urgent primele măsuri. În acest moment, temperatura nu depăşeste 37,5 grade C şi se consideră ca viroza s-a declanşat.

Respiraţiile frecvente, greutatea în respiraţie (mai ales la sugari şi la copilul mic, la bătrâni, bolnavii cardio-pulmonari), durerile abdominale şi ale muşchilor membrelor şi coloanei vertebrale completează tabloul clinic al prezenţei maladiei gripale de forma obişnuită şi necomplicată.

Boala debutează cu o inflamaţie a mucoasei nazale, după care această inflamaţie coboară progresiv spre bronhii. Procesul de vindecare a răcelii este invers, cel mai repede vindecându-se mucoasa bronhiilor.

Faptul ca o persoană petrece un anumit timp în frig influenţează apariţia răcelii doar în masura în care îi scade rezistenţa mucoasei faringiene faţă de agenţii infecţioşi. Frigul în sine nu provoacă răceala; să nu uităm că membrii expediţiilor polare nu fac guturai, în schimb, în zilele însorite de primavară, apar deseori epidemiile de răceală. Frigul poate doar pregăti terenul pentru contagiune.

Apogeul contagiunii este la debutul bolii şi în primele zile ale procesului de îmbolnăvire. Perioada de incubaţie este de 1-2 zile. Simptomele răcelii se schimbă în funcţie de evoluţia afecţiunii.

În prima zi, bolnavul este abătut, obosit, nu are poftă de mâncare, îi este tot timpul frig şi are frisoane. Majoritatea persoanelor acuză dureri estompate de cap, simţindu-şi capul cât o baniţă. Semnificativ este faptul că bolnavul are nasul înfundat, senzaţie de gâdilare la nivelul nasului şi strănută des. Înfundarea neplăcută a nasului se accentuează, iar a doua zi apare o secreţie nazală abundentă. Secreţia nazală este fluidă, apoasă, transparentă, stimulând bolnavul să-şi sufle în permanenţă nasul, astfel că are nevoie de 8-10 batiste pentru o singură zi, dar cu toate acestea secreţia nazală nu scade. Pielea din jurul nărilor şi a buzei superioare se înroşeşte şi se fisurează din cauza ştergerii repetate a nasului şi a secreţiei abundente. Bolnavul îşi simte nasul mai înfundat decât în prima zi şi pur şi simplu nu mai poate să respire pe nas. Nu mai simte mirosurile, ochii i se înroşesc, lăcrimează, înfundându-i-se şi urechile. Când îşi suflă mai energic nasul, are senzaţia unor pocnituri în urechi. În aceste cazuri sunt frecvente şi hemoragiile nazale. Pentru că bolnavul respiră pe gură i se usucă faringele şi este chinuit de sete.

In cazurile în care răceala este ceva mai gravă, gâtul bolnavului se înroşeşte, resimţind durere, mai ales când înghite. Sunt frecvente cazurile în care bolnavul tuşeşte şi acuză arsuri şi zgârieturi la nivelul sternului. Acestea sunt deja simptomele bronşitei.

In cea de a treia şi a patra zi de boală, secreţia nazală se îngroaşă şi devine muco-purulentă. Această secreţie de culoare alb-galbuie, care este şi aderentă, se elimină mai greu în batistă, uneori apărând chiar şi firisoare de sânge. Ulterior cantitatea secreţiei se reduce, dispare încet senzaţia de înfundare a nasului, iar starea generală a bolnavului se îmbunătăţeşte. Răceala simplă, fară complicaţii trece în şase-şapte zile. Pentru ca mucoasa nazală să producă anticorpi prin care să distrugă agentii cauzatori, este nevoie de perioada amintită.

Dupa vindecarea răcelii, imunitatea nu este, din păcate, cu mult mai mare decât în mod normal şi nu durează mult. În cazul în care, între timp răceşte şi o altă persoană din familie, cel care răcise primul, se poate reîmbolnăvi şi astfel există şanse să transmită mai departe boala. Acesta este motivul pentru care în cadrul aceleiaşi familii sau în colectivul dintr-un birou, răceala se prelungeşte luni de zile. Încăperile neaerisite, aglomerate contribuie la răspândirea infecţiei. Persoanele în vârstă sau cele care au o predilecţie spre îmbolnăvire sunt mult mai sensibile la infecţie.

Bine ar fi ca boala să poata fi prevenită prin măsuri de creştere a rezistenţei organismului la infecţii în anotimpul friguros. Hrana monotonă, lipsită de fructe şi legume proaspete, asociată cu stresul cotidian scad imunitatea.

Masuri igienice:

– repaus la pat într-o cameră călduroasă;
– abandonarea fumatului.

– spălat des pe mâini

 SCHEMĂ  DE TRATAMENT NATURAL PENTRU  RACEALA/ GRIPA/ VIROZA, realizată şi explicată punct cu punct de medicul nostru consultant pe probleme de terapii si tratamente naturiste.

Para Protex (1-0-1 la copii după 5 ani si 1-1-1 la adulţi, administrat în timpul mesei, are efect antiviral si antibacterian, realizând astfel o protectie a sistemului imunitar împotriva acţiunii microbiene) sau Garlic Caps (în aceleaşi doze, are acelaşi efect).

White Willow (1-1-1 la copii după 5 ani şi 1-2-1 la adulţi, după masă, are efect antiinflamator şi antipiretic, eliminând astfel stările febrile).

SambuRex (1-1-1 linguriţe după masă, este o soluţie naturală împotriva răcelii şi tusei, stimulează eliminarea toxinelor virale prin urină şi transpiraţie, ameliorează simptomele căilor respiratorii afectate) sau Liquid C + Bioflavonoids and Rose Hips – pentru copii (1-1-0 linguriţe după masă, este un sirop pe baza de vitamina C şi alte adaosuri de antioxidanti naturali, antiseptic sterilizând focarele microbiene) sau  C 1000 Plus – pentru adulţi (1-1-0 după masă are efect similar).

Spirulina Max (1-1-0 înainte de masă, merge foarte bine pe ridicarea imunităţii generale, ca detoxifiant şi sursă de hrană pentru organism datorită conţinutului extrem de bogat în nutrienţi – vitamine, minerale, enzime, aminoacizi)

 

Observatie: Se face o cură completă pentru a creşte imunitatea şi preveni reîmbolnavirea, timp de trei luni înaintea sezonului rece.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.