Terapii alternative pentru cistită

Femeile poliţist şi infecţiile urinare.

În multe cazuri femeia poliţist lucrează la temperaturi scăzute, în plină stradă. De aceea riscul de a se confrunta cu infecţii urinare este unul ridicat. Unii experţi susţin că pe durata vieţii, şansele ca o femeie să aibă cel puţin o dată infecţie urinară sunt de 50%, însă sunt şi urmaşe ale Evei care trec de mai multe ori prin asemenea experienţe neplăcute. Iată ce trebuie să facă o femeie, mai ales dacă are o meserie care reclamă prezenţa în stradă multe ore, în cazul în care s-a confruntat cu una sau mai multe infecţii urinare recurente şi cum poate evita o astfel de afecţiune.

Uretra, tubul prin care trece urina de la vezica urinară în exterior, este localizată în aproprierea anusului. Bacteriile din intestinul gros, ca de exemplu E. coli, se găsesc în poziţia perfectă de a trece din anus în uretră. De aici ajung în vezica urinară şi, dacă infecţia nu este tratată, va ajunge în rinichi. Femeile sunt mai predispuse la infecţiile urinare pentru că au uretre mai scurte, ceea ce uşurează calea bacteriilor către vezica urinară. Şi contactele sexuale pot introduce bacteriile în tractul urinar.

Care sunt simptomele ce anunţă o infecţie urinară?

Iată câteva dintre simptomele care anunţă o infecţie a tractului urinar:
– Senzaţia de arsură în timpul urinării;
– Senzaţia intensă ori frecventă de urinare, chiar dacă se elimină foarte puţin lichid;
– Durere sau presiune resimţită în zona spatelui inferior sau în zona de jos a abdomenului;
– Oboseală sau frisoane;
– Urina închisă la culoare şi cu miros neplăcut;
– Febră (semn ca infecţia a ajuns la rinichi).
Tipuri de infecţii urinare

Sunt mai multe tipuri de infecţii ale tractului urinar în funcţie de zona afectată.
Cistita – inflamaţia vezicii, este cea mai răspândită formă de infecţie urinară. În general, este cauzată de migraţia E.coli din zona anusului.
Uretrita – inflamaţia uretrei. Apare ca urmare a urmare a unor boli cu transmitere sexuală, care sunt însoţite de chlamydia şi gonococ.
Pielonefrita – o inflamaţie a bazinetului şi a rinichiului, în urma unei infecţii bacteriene. Bacteriile au trecut din vezica urinară în rinichi.

Tratarea infecţiilor tractului urinar

Daca te-ai confruntat cu mai mult de trei infecţii urinare este nevoie să urmezi câteva terapii naturiste în scop preventiv. Iată câteva scheme terapeutice pentru tratarea cistitei cu produse naturiste Calivita.

Cistita – afecţiune ce constă în inflamaţia vezicii urinare secundară, infecţie de tract urinar inferior. Pentru tratarea acesteia medicul Calivita recomandă  urmatoarele scheme dedicate de tratament, pe bază de produse naturiste CaliVita:

Varianta 1

– URX (1-1-1 după masă, posedă funcţie antibacteriană, diuretică, cu rol important în eliminarea microbilor din tractul urinar şi pentru sterilizarea focarelor infecţioase) sau Garlic Caps (1-1-1 dupa masă, actionează asemănător).

– White Willow (1-1-1 după masă, are rol antiinflamator eliminând simptomele neplăcute de la nivelul vezicii urinare).

– SambuRex (1-1-1 linguriţe după  masă, combate infecţiile renale, vezicale şi genitale, actionând asupra epiteliului renal, cu stimularea activităţii rinichilor).


Varianta 2

– Para Protex (0-1-1 după masă, posedă funcţie antibacteriană, antifungică având rolul cheie în lupta pentru sterilizarea focarelor infecţioase).

– Garlic Caps (1-1-0 după masă, este un excelent diuretic favorizând astfel eliminarea microbilor din tractul urinar dar şi a depozitelor renale-microcalculi favorizante în apariţia infecţiilor urinare).

– White Willow (1-1-1 după masă, are rol antiinflamator eliminând simptomele neplăcute de la nivelul vezicii urinare).

– Immunaid (1-1-1 înainte de masă, întăreşte sistemul imunitar prevenind astfel recidivarea cistitei).

Observatie: – Terapiile se fac minim 3 luni

–           Se recomandă consumul zilnic a 2-3 litri de apă plată (de preferat apă alcalină ionizată de la ionizatorul AQUARION) şi ceaiuri, iar dacă boala recidivează se repetă cura mai sus menţionată.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.