Andrei Gligor, ultramaratonist de top, a ales AQUARION!

Andrei Gligor este o poveste despre cum poate un om să transforme o pasiune,  crosul, în beneficiu pentru societate. Acum caţiva ani în urmă a început să alerge pentru un proiect mărinimos şi anume pentru “Pădurea copiilor”. Şi-a propus să obţină bani pentru a împădurii zone deşertificate din sudul ţării. Aşa a ajuns să se întâlnească cu firma Calivita care a acceptat cu bucurie să-l sponsorizeze şi să-l susţină printr-un alt proiect uriaş: “Calivita 7 Deserts”

Sahara Race, prima cursă din CaliVita 7 Deserts

Namibia, aprilie 2017

 

 

În aprilie 2017 Andrei a luat startul în cea mai mare aventură a vieţii sale, circuitul de curse extreme CaliVita 7 Deserts.

Sahara Race, prima cursă a circuitului, s-a desfăşurat în deşertul Namib, cel mai bătrân deşert al planetei (aproximativ 80.000.000 ani), în parcul naţional Skeleton Coast.

Andrei Gligor a alergat 250km în 6 etape în regim de autosuficienţă pe un teren foarte variat: plaja unde deşertul întâlneşte oceanul Atlantic, printre epavele corabiilor eşuate, colonii de foci, albii de râuri secate, platouri iîntinse şi dealuri precum şi faimoasele dune de nisip, ale căror altitudine ajunge până la 380m, fiind considerate cele mai mari din lume.

      Etapa       Data             Distanţa      
1     30 aprilie   39 km
2 1 mai 40 km
3 2 mai 43 km
4 3-4 mai 81 km
5 5 mai 40 km
6 6 mai 7 km

 

Organizatorii pun la dispoziţie apa pe traseu şi în tabăra de bază (însă este limitată), adăpost în corturi la finalul etapelor şi asistenţă medicală în caz de nevoie. În rest, fiecare concurent trebuie să se descurce toată săptămâna cu ceea ce are în rucsac.

La fel ca şi la Marathon des Sables, formatul cursei impune alergarea cu un rucsac în spate care are aproximativ 10kg şi în care are toată mâncarea, echipamentul, articolele de igienă şi medicale, suplimentele nutritive pentru toată săptămâna.

„Având deja experienţa a două astfel de curse (Marathon des Sables 2015 & 2016) pot spune că partea logistică este una extrem de importantă şi poate face diferenţa dintre succes şi esec. Şi aici este vorba despre tipul de echipament folosit, mâncarea, suplimentele nutritive dar şi împărţirea lor pe zile şi organizarea lor în rucsac. Toate puse cap la cap sunt menite să-ţi facă viaţa un pic mai uşoară în deşert. Bineînţeles că partea fizică şi mentală au şi ele rolul lor bine stabilit într-o astfel de nebunie. Să te arunci într-o astfel de competiţie fără un antrenament serios nu este cea mai bună abordare iar în ceea ce mă priveşte am reuşit să mă ţin de un plan de antrenament pus la punct încă de anul trecut, acumulând în ultimele 8 luni aproximativ 2400km alergaţi (210 ore) şi 130 de ore petrecute în sala de fitness.

Bineînţeles ca un proiect de o asemenea anvergură, ce presupune alergarea unor astfel de curse pe fiecare dintre cele 7 continente, n-ar fi fost posibilă fără ajutorul partenerilor cărora vreau să le mulţumesc din suflet pentru că sunt mereu lângă mine atunci când vin cu câte o idee năstruşnică, mă înţeleg şi mă sprijină necondiţionat, iar asta este mare lucru. „

CaliVita Romania este sponsorul principal, care a asigurat plata taxelor de participare a celor 7 curse şi pune la dispoziţie multivitaminele, antioxidanţii şi mineralele de care Andrei are nevoie pe tot parcursul proiectului.

Lista de suplimente CaliVita pe care le-a consumat în timpul cursei este, în mare, cea de anul trecut de la Marathon des Sables, cu mici modificări datorate în principiu apariţiei a două produse pe care le aştepta de mult timp.

Unul dintre ele este Polinesian Noni capsule – pentru că era imposibil de luat în deşert varianta lichidă de 946ml, cu care de altfel s-a antrenat toată iarna.

Iar al doilea este Curcuma Pro, supliment pe bază de turmenic, cunoscut ca având efect antiinflamator şi care va fi de un real ajutor după fiecare etapă, în perioada de refacere.

Lista completă cuprinde: Joint Protex Forte, Omega 3 Concentrate, Super Mega CoQ10, Polinesian Noni, MagneZi B6, Panax Ginseng, Iron Plus, Curcuma Pro şi Resveratrol Plus.

Calendarul complet al proiectului este următorul:

APR 2017 – Sahara Race (Namibia) – 250km
IUN 2017 – Gobi March (China) – 250km
SEP 2017 – Grand 2 Grand Ultra (USA) – 273km
AUG 2018 – Fire & Ice Ultra (Islanda) – 250km
OCT 2018 – Atacama Crossing (Chile) – 250km
NOV 2018 – The Last Desert (Antarctica) – 250km
MAI 2019 – The Track (Australia) – 522km

A alergat trei curse în 2017. Pe parcursul celor trei curse Andrei a folosit produsele de top ale firmei Calivita.

Începând din anul acesta Andrei a început să folosească un alt ingredient important pentru performanţă, ionizatorul AQUARION despre care el spune că: “Apa alcalină este o apă vie, organică şi de o puritate excelentă, care furnizează organismului necesarul de minerale pentru o funcţionare optimă a metabolismului. Sportivii şi persoanele preocupate de sănătatea lor preferă apa alcalină, deoarece are proprietăţi antioxidante şi un potenţial de hidratare mai ridicat” (https://www.facebook.com/Sanatatefaramedic/photos/a.1855579688055527.1073741828.1850704818543014/2044766535803507/?type=3&theater)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.