Hidratarea în sport

În lumea sportivilor de performanţă un lucru foarte important este hidratarea. Da, vorbim despre “banala” apă care, chiar dacă nu este un aliment, poate construi muşchii. Iată şi explicaţia unui sportiv de perfomanţă:

Cantitatea apei în corpul uman variază în medie intre 50 şi 75 %. Muşchii tăi sunt construiţi 79% din apă, creierul e în jur de 73% iar plămânii 83%. Apa stă la baza celulelor în organism. Deci putem spune că apa construieşte muşchii. Dacă te antrenezi şi nu te hidratezi puterea şi dimensiunea muşchilor scade. E simplu. În consecinţă, cea mai mare greşeală pe care poţi să o faci în sport este să nu bei apă. Muşchii nu vor funcţiona corespunzător atunci când nu consumi apă.

Consumând apă se îmbunătăţesc următoarele procese:

  • regenerarea celulară
  • digestia
  • arderea grăsimilor-transport optim de nutrienţi (sinteza proteică)
  • eliminarea toxinelor

Consumul necesar de apă este de 1 l la 35 kg/ corp la o persoană cu efort fizic normal şi creşte corespunzător la sportivi.

Un lucru foarte important este calitatea apei. Sunt foarte multe sisteme de filtrare a apei (ex. cele bazate pe osmoză inversă) care in urma filtrării reţin mineralele. De aceea esteimportant să alegeţi o apă cu minerale.

Un astfel de sistem este inonizatorul AQUARION care datorită filtrului BIOSTONE  reţine numai substanţele nocive lăsând să treacă mineralele. În plus Aquarion modifică strucura apei şi o îmbogăţeşte în oxigen fapt ce are o impotanţă deosebită în creşterea perfomanţelor sportive.

Găsiţi informaţii despre AQUARION şi la sala Life Fitness Club Giurgiu – https://www.facebook.com/Life-Fitness-Club-1792767067691562/ sau AICI: https://apaaquarion.info/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.