Fitness-ul necesită energie suplimentară

Faci sport? Atunci ştii că după antrenament trebuie să-ţi încarci bateriile. În lipsa unor substanţe importante este posibil să obţii efecte nedorite, pierderea masei musculare, creşterea acidităţii în organism şi chiar depunerea nedoritelor grăsimi. Ce e de făcut? Nimic mai simplu, îţi faci un shake dintr-un pliculeţ One Diet cu aroma care îţi place, ciocolată sau vanilie, şi vei căpăta din nou vigoare. Mai mult decît atât corpul tău îţi va mulţumi pentru bogăţia de elemente pe care o primeşte.

Iată ce conţine:

*Matrice de proteine (concentrat proteic din zer, concentrat proteic din lapte, peptide hidrolizate d)
– Laptele conţine toţi cei 9 aminoacizi esenţiali unei alimentaţii sănătoase.
Proteinele din lapte se împart în 2 grupe principale:
– Proteine din zer (care se digeră repede) – 18% din totalul proteic; folosite înainte şi după efort fizic pentru a repara mai repede ţesutul muscular şi pentru a da energie;
– Cazeina (se digeră mai greu – până la 7 ore) – se regăseşte în cea mai mare cantitate (aproximativ 82%) şi conţine şi fosfor; ajută la repararea ţesutului muscular (folosită cel mai des peste noapte).
Restul proteinelor din lapte se regăsesc sub forma de enzime, inclusiv lipaze şi fosfataze, cât şi proteaze.
– proteina din zer – este alegerea de top a culturiştilor şi probabil va rămâne aşa pentru mult timp de-acum încolo. Potrivit unor sondaje realizate în rândul sportivilor, proteinele din zer sunt cele mai eficiente în dezvoltarea masei musculare.
– Proteinele hidrolizate sunt suplimente proteice pre-digerate, ori sub formă de concentrat sau izolat, în peptide mai mici. Această proteină este cea mai digerabilă dintre toate proteinele din zer. Zerul este parţial pre-digerat, împărţit în peptide mai mici şi datorită acestui fapt este mai uşor digerabil. Datorită procesului de hidrolizare poate avea un gust mai amar, dar totul depinde de gradul de hidrolizare căruia îi este supus. Izolatul hidrolizat din zer este o alegere perfectă pentru persoane alergice la unele ingrediente ale zerului. Ideal este să fie utilizat imediat după antrenament. Hidrolizatele au semnificativ o absorbţie mai bună deoarece corpul le acceptă mai bine şi le transportă la fibre musculare, ceea ce stimulează creşterea nivelului de aminoacizi, creşterea masei musculare şi regenerarea. În general, au o cotă mai mare de 90% proteine.

*L-tartrat de L-carnitină – este astăzi unul dintre cele mai populare suplimente nutritive, utilizat atât de către sportivi, dar mai ales în prevenirea şi tratarea unor afecţiuni. Este sintetizată la nivelul ficatului şi rinichilor din aminoacizii esenţiali lizina şi metionina. 90% este depozitată în muşchii scheletici (striaţi) şi muşchiul inimii (cardiac). Cele mai mari concentraţii de carnitină se găsesc în carnea roşie.
– Transportă grăsimea în celulele musculare pentru a fi arsă şi transformată în energie.
– Vasodilatator, creşte fluxul de sânge către muşchi
– Creşte cantitatea de receptori androgeni în muşchi, receptori de care se leagă testosteronul pentru a stimula creşterea organismului.

*Calciu (carbonat de calciu) – Aproximativ 99% din cantitatea de calciu din organism este depozitată în oase şi dinţi. Restul de 1% se găseşte în fluidele corpului – o parte sub forma ionica, ceea ce îl face reactiv, iar altă parte este calciul neionic, adică cel legat de proteine, în special de albumine, dar şi de globuline.
Calciul ionic (Ca++) este singura formă fiziologic activă a acestui element. Osul, deşi considerat în principal o structură cu rol de susţinere a corpului, serveşte şi ca depozit pentru calciul ionic. Acest calciu este disponibil pentru organism şi este folosit atunci când aportul de calciu prin alimentaţie este prea redus. Al doilea depozit de calciu este cel legat de proteinele sângelui, şi devine disponibil local atunci când se pierde o cantitate însemnată de calciu ionic (sau acesta este utilizat complet). Pentru a menţine un nivel optim de calciu în organism este nevoie de un aport adecvat de calciu în alimentaţie.
Calciul îţi întăreşte oasele şi asigură sănătatea dinţilor, dar calciul are şi multe alte funcţii: regleaza funcţionarea inimii şi a muşchilor, transmiterea semnalului nervos, coagularea normală a sângelui. O cantitate crescută de calciu în dietă a condus(în diferite studii) la o scădere în greutate, printr-o ardere accelerată a grăsimilor.

*Magneziu (oxid de magneziu) – Oxid de Magneziu este un mineral ce actionează ca un factor de creştere. Magneziul reprezintă un mineral esenţial în procesul de dezvoltare a animalelor cât şi a plantelor.
Oxidul de Magneziu este tonic, echilibrant psihic, antidepresiv, hepatoprotector, antiseptic, un mineral esenţial organismului uman, cu rol în menţinerea constantă a concentraţiei de calciu în sânge.
Carenţa de magneziu se manifesta prin spasmofilie, senzatia lipsei de aer, dureri de cap, tremurături, ameţeli, insomnii, crampe musculare, furnicaturi şi amorţeli ale extremităţilor, oboseala a ochilor, palpitaţii, dischinezie biliară, colici abdominale, fragilitatea unghiilor, părului şi dinţilor, stări depresive şi stări isterice, decalcifieri ale oaselor, rinite persistente, oboseala corzilor vocale, favorizarea instalării hipercolesterolemiei şi a aterosclerozei etc.
Oxidul de magneziu este un supliment natural ce ajuta la reglarea ritmului cardiac, la controlul tensiunii.

*Acid alfalipoic – Acidul alfa lipoic, cunoscut şi ca acid tioctic, este un antioxidant care poate fi solubil atât în apa, dar şi în grăsimi. Din această cauză, el pătrunde cu uşurinţă prin membrana celulară şi prin bariera hemato-encefalică, protejând toate celulele organismului, inclusiv neuronii, de acţiunea radicalilor liberi.

*Chitosan – chitosanul este o substanţă excelentă, recomandată pentru slăbire. Chitosanul este extras din crusta unora dintre animalele marine (crustacee, mai ales) şi este un material fibros care este clasificat ca fiind o polizaharidă, care are acţiuni multiple atunci când este administrat în curele de slăbire. Chitosanul este o sursă specială de fibre, prin faptul că acesta conţine carbohidraţi şi proteine care nu provin de la plante, ci de la animale. Substanţa se leagă de grăsimile alimentare şi poate bloca absorbţia grăsimilor, ceea ce duce la scăderea nivelului de colesterol şi la pierderea în greutate.

*Extract din boabe de cafea verde (Coffea robusta L., 12:1, std. 50% acid clorogenic, 3% cafeină) – Cunoscut sub denumirea de Svetol sau GCA (datorită antioxidantului conţinut), extractul de cafea verde este obţinut din boabele de cafea (seminţele plantei Coffea canephora) înainte ca acestea să fie prăjite, proces care distruge mulţi dintre compuşii activi din plantă.
Efectele pe care extractul de cafea verde le-ar avea asupra greutăţii se presupune că ar fi datorate, nu cafeinei, ci unui alt component, acidul clorogenic, un fenol conţinut şi de unele fructe şi legume.
Experimentele in vitro au arătat că acidul clorogenic are o putere antioxidantă foarte mare, sugerându-se că ar putea ajuta în reglarea nivelului lipidelor din sânge, glicemiei, toleranţei la glucoză. În plus, ar putea scădea absorţia intestinală a glucozei. În orice caz, mecanismul clar prin care acidul clorogenic poate ajuta la scăderea în greutate nu este pe deplin cunoscut.

*Pulbere de fruct de Acai (Euterpe oleracea) 5:1 – Acai este un fruct exotic originar din jungla amazoniană, extrem de bogat în antioxidanţi şi care, de asemenea, conţine vitaminele B1, B2, C şi E, niacină, fier, potasiu, fosfor, calciu şi diferiţi aminoacizi. Are o cantitate mare de fibre dar şi un conţinut relativ mic de zahăr. Aborigenii utilizau acest fruct pentru tratarea diferitelor afecţiuni: probleme dermatologice, dureri menstruale, probleme digestive, dar şi în caz de diabet, afecţiuni cardiace şi diferite tipuri de cancer. Produsul nostru bio provine din culturi organice atent controlate.

*Inulină (din cicoare) – extrasă din cicoare, sprijină funcţionarea sănătoasă a tractului gastrointestinal. Aceste fibre hidrosolubile au capacitatea extraordinară de a ajunge în colon în formă intactă, servind drept hrană pentru bacteriile benefice, care se pot astfel multiplica, și limitând proliferarea bacteriilor dăunătoare. În același timp, ele reduc formarea de substanţe toxice și sprijină sănătatea sistemelor digestiv și imunitar. Util persoanelor care vor să slăbească.

* Vitamina C (acid L-ascorbic) – sprijină activitatea de protecţie a sistemului nostru imunitar cu o megadoză de vitamina C cu eliberare prelungită şi măceşe provenite din culturi organice, pentru a intensifica efectul produsului în perioadele critice în care organismul are cea mai mare nevoie.În plus, contribuie la stimularea producţiei normale de colagen şi ajută la menţinerea sănătăţii vaselor de sânge, a oaselor, cartilajelor, dinţilor, gingiilor şi pielii

*Niacină – vitamina B3, denumită şi acidul pantotenic, niacina sau vitamina PP, participă în metabolismul proteic, lipidic, glucidic, mineral, normalizând funcţia suprarenalelor. Ea atenuează riscul apariţiei unor tulburări cardiovasculare, diminuând colesterolul dăunător (LDL), crescând nivelul celui benefic (HDL) şi scăzând nivelul trigliceridelor din sânge. De asemenea moderează tensiunea arterială, ameliorează circulaţia sângelui – participă la metabolizarea proteinelor, glucidelor şi lipidelor, protejează împotriva aterosclerozei, migrenei, ameţelilor, previne apariţia diareei. Este indispensabilă funcţionării normale a aparatului digestiv, a sistemului nervos, menţinerii integrităţii tegumentelor şi mucoaselor, precum şi sintezei normale a unor hormoni (testosteron, estrogeni, insulină). Ameliorează durerile ulceroase şi combate halena (mirosul neplăcut al gurii). Vitamina B3 este stabilă la lumină, la caldură şi rezistentă la oxidare, doza zilnică recomandată fiind de 20 mg. Carenţa în vitamina PP, descrisă sub termenul de pelagra, rezultă fie prin aporturi alimentare insuficiente, fie din interacţiuni medicamentoase (unele antituberculoase şi antiparkinsoniene). Insuficienţa de acid pantotenic provoacă dereglari la nivelul sistemului nervos, al pielii. Principalele surse alimentare bogate în acid pantotenic sunt: drojdiile alimentare si de bere, tărâţele de cereale, leguminoasele, ficatul, carnea, pestele, morcovul, conopida, tomatele, pâinea integrală, curmalele, smochinele, arahidele, piersicile, avocado, migdalele, nuci, ciupercile proaspete, ouăle. Luarea de doze mari de acid nicotinic permite reducerea eficace a nivelului sangvin de colesterol.

*Vitamina E (D-alfa tocoferol acetat) – este un puternic antioxidant care protejează celulele organismului de acţiunea dăunatoare a radicalilor liberi. Vitamina E este solubilă în grăsimi şi sensibilă la mediile alcaline şi la oxidare, este depozitată în ficat, în ţesutul adipos, în inimă, muşchi, testicule, uter, sânge, în glandele pituitară şi suprarenale. Aceasta are numeroase calităţi, indispensabile pentru o viaţă sănătoasă în contextul unei societăţi industrializate. Vitamina E este importantă în mod special pentru protejarea celulelor sângelui, sistemului nervos, muşchilor scheletici şi retinei ochilui împotriva radicalilor liberi.
Vitamina E atenuează senzaţia de oboseală, sporeşte randamentul psihic, ajută organismul să işi revină după efort susţinut (fiind o vitamină esenţială pentru sportivii de performanţă)

*Vitamina B6 (clorhidrat de piridoxină) – vitamina b6 este o vitamină hidrosolubilă foarte sensibilă la lumină, dar rezistentă la caldură şi la procesul de oxidare. Termenul de vitamină B6 grupează trei substanţe înrudite, între care cea mai cunoscută este piridoxina, celelalte două fiind piridoxamina şi piridoxalul. Ea contribuie la sinteza neurotransmiţătorilor, molecule ce permit trecerea influxului nervos, esenţial în elaborarea gândirii, emoţiilor, memoriei – previne deci dereglarea sistemului nervos. De asemenea favorizează formarea anticorpilor şi creşte rezistenţa la infecţii, previne spasmele musculare, trateaza sindromul premenstrual, diminueaza riscul apariţiei calculilor renali, reduce numarul şi intensitatea crizelor la astmatici, înlesneşte metabolizarea aminoacizilor, proteinelor, grăsimilor, steroizilor, hemoglobinei, transformarea glicogenului în glucoză, împiedică formarea mătreţii. Vitamina B6 este indispensabilă metabolismului, deoarece ajută la transformarea proteinelor, lipidelor şi glucidelor. Intervine în formarea globulelor roşii şi este un antioxidant foarte puternic, ajutând organismul să elimine unele substanţe toxice. Reduce spasmele musculare nocturne, cârceii, amorţeala mâinilor şi anumite forme de nevrite ale extremităţilor, contribuie la întârzierea procesului de îmbătrânire. Pentru a preveni carenţa altor vitamine, vitamina B6 trebuie administrată în cantităţi egale cu vitamina B1 si B2. Aportul crescut de proteine şi un efort fizic susţinut şi intens măreşte considerabil necesarul de vitamina B6 în organism.

*Vitamina B2 (riboflavină) – Cunoscută şi sub denumirea de riboflavină, vitamina B2 ajută la transformarea grăsimilor, carbohidraţilor şi proteinelor în energie, este necesară pentru vindecarea şi menţinerea unui tegument sănătos, ajută organismul la echilibrarea acidităţii şi este importantă pentru păr, unghii şi ochi. De asemenea, vitamina B2 joacă un rol important în prevenirea sau tratarea mai multor afecţiuni, precum anemia, sindromul de tunel carpian, cataracta, migrena, rozaceea sau vaginita.

*Vitamina B1 (clorhidrat de tiamină) – Supranumită şi “vitamina bunei dispozitii” sau “vitamina performanţei intelectuale”, vitamina B1 (tiamina) este indispensabilă sănătăţii fizice şi psihice, având efecte benefice asupra sistemului nervos, digestiv, dar şi la nivelul muşchilor şi chiar al inimii. Vitamina B1 este responsabila de metabolismului glucidic. Lipsa de vitamina B1 va întrerupe metabolizarea substanţei şi aceasta se va acumula în ţesuturi ducând la otrăvire, athlete’s foot- micoza a labei piciorului, picioare amorţite, edem şi slăbirea funcţiilor musculare, ale pielii sau inimii.

*Enzima lactază – Lactaza este o enzimă de origine animală cu rol esenţial în digerarea alimentelor bogate în lactoză. Lactoza este zaharidul care conferă laptelui integral gustul dulce specific.

Lactaza are o activitate specifică, poate scinda doar molecula de lactoză. Astfel, deficitul de lactază determină apariţia intoleranţei la lactoză.

*Picolinat de crom – Cromul este un mineral necesar corpului pentru o creştere şi dezvoltare normală. Picolinatul de crom este una dintre cele mai puternice forme de crom şi este deseori folosit de cei care vor să ţină sub control nivelul de zahăr în sânge şi să îşi menţină greutatea.

*Acid folic – Acidul folic este o vitamină solubilă în apă (hidrosolubilă) a cărei origine vine de la cuvântul latin „folium“ („frunză“), întrucât prima dată a fost obţinut, în condiţii de laborator, din frunze de spanac. Vitamina se distruge uşor în procesul pregătirii alimentelor, mari cantităţi pierzându-se în timpul prelucrării şi conservării legumelor şi măcinării grâului. Acesta se găseşte în mod natural în drojdia de bere, în ficat, în frunzele zarzavaturilor.
Acidul folic şi grupul de compuşi înrudiţi, cunoscut sub denumirea generică de vitamina B6, servesc drept coenzime în reacţiile chimice implicate în biosinteza proteinei şi necesare pentru producerea normală a celulelor roşii ale sângelui şi pentru înmulţirea celulelor.
Deci, această vitamină este extrem de necesară organismului pentru producerea celulelor noi: celulele pielii, celulele părului, celulele albe imune ale sângelui, celulele roşii ale sângelui etc. Dar acidul folic participă şi la eliminarea grăsimii depuse în ficat şi la transformarea unui aminoacid în altul în vederea resintezei proteinelor organismului, întrucât aminoacizii sunt doar părţi componente ale altor structuri.

*Biotină – Vitamina B7 intervine în metabolismul proteinelor, lipidelor şi glucidelor, contribuie la funcţionarea normală a pielii şi a mucoaselor, combate stările de oboseală etc. Acţiunea benefică a biotinei sporeşte prin asociere cu vitaminele A, B2, B3 si B6, fiind diminuată în cazul consumului de alcool.

*Vitamina D3 (colecalciferol) – Vitamina D se găseşte în multe produse alimentare, cum ar fi peşte, ouă, lapte fortificat şi ulei de ficat de cod. Soarele contribuie semnificativ la producţia zilnică de vitamina D – 10 minute pe zi de expunere la soare sunt considerate suficiente pentru a preveni deficienţa de vitamina D.
Cele mai importante forme de vitamina D sunt: ergocalciferol (D2) si colecarciferol (D3). Vitamina D3 este sintetizată prin expunerea la ultraviolete B (UVB) ale soarelui.
Funcţia biologică majoră a vitaminei D este de a menţine normalitatea nivelurilor de calciu şi fosfor din sânge. Vitamina D ajută la absorbţia calciului în organism şi contribuie la formarea şi menţinerea rezistenţei oaselor. Vitamina D poate fi utilizată în combinaţie cu calciu, pentru a creşte densitatea minerală a oaselor şi pentru a reduce riscul producerii fracturilor. Studiile recente sugerează că vitamina D poate oferi protecţie împotriva osteoporozei, hipertensiunii, cancerului şi împotriva mai multor boli autoimune.

ATENŢIE: în timpului activităţii sportive este absolut necesar să te hidratezi corespunzător. Consumând apă alcalină ionizată, produsă de AQUARION, obţii mult mai mult şi anume hidratare celulară, remineralizare, oxigenare şi întârzierea apariţiei acidului lactic care practic pune capăt antrenamentului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.