ULEIUL DE OREGANO – cel mai puternic antiviral, antifungic şi antibiotic natural

 

 

 

Oregano (denumirea ştiinţifică: Origanum vulgare), cunoscut şi sub denumirea de Şovârv, este o specie din genul Origanum, familia Lamiaceae.

Este o plantă aromatică ierboasă, perenă care creşte pe solurile calcaroase din zona mediteraneană.

 

Carvacol, substanţa prezentă în uleiul de Oregano sălbatic, este considerat a fi unul dintre cele mai puternice antivirale, antibacteriene şi antifungice substanţe obţinute pe cale naturală. Carvacolul omoară paraziţii de orice natură.              În Mexic, cercetatorii au comparat Carvacolul din oregano cu tinidazol, un medicament prescris pentru a trata giardia (Giardia duodenalis) . Rezultatele au arătat că oregano este mai eficient împotriva giardiei decât Tinidazol.

Cercetătorii britanici au comparat acţiunea uleiului obţinut din oregano cu acţiunea a 18 antibiotice dintre cele mai populare. S-a dovedit că oregano, prin conţinutul mare de carvacrol, acţionează mai eficient decât antibioticele, distrugând şi bacteriile rezistente la unele antibiotice. Carvacolul acţionează la nivelul întregului organism şi poate fi utilizat atât pentru uz intern cât şi extern. Carvacol inhibă dezvoltarea bacteriilor, răspândirea Stafilocolului Auriu în special la nivel pulmonar şi facial (acne) în paralel cu un efect antibacterian, mucolitic şi expectorant.

 

UZ INTERN: Se administrează contra viruşilor, baceriilor şi paraziţilor de orice fel incluzând Candida, Giardia duodenalis, Escherichia Coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enterica, Staphylococcus aureus. Este de asemenea util în: infecţii urinare şi prostatită.

Se poate administra de asemenea post operatoriu pentru a evita infectarea în special cu Stafilocolul Auriu (care poate fi mortală). Indicat în infecţii pulmonare, tuse persistentă, dureri în gât.

ADMINISTRARE UZ INTERN (ADULŢI):

5 picaturi de 3-5 ori pe zi. Fie se pun sub limba fie se dizolvă în puţină apă sau se amestecă într-o linguriţă cu puţină miere sau suc. Se ţine scurt timp în gură după care se înghite. Imediat după  administrare, se respiră adânc de câteva ori pentru a inspira vaporii de Oregano.

  • pentru infecţii pulmonare sau la sinusuri pe lângă administrarea sublinguală se fac şi inhalaţii: Se fierbe apă într-un vas şi se pun câteva picături în apă fierbinte. Se apropie faţa de vasul cu apă şi oregano, se pune peste cap un prosop şi se inspiră adânc vaporii emanate.
  • pentru Herpes se administrează 3-5 picături sub limbă de 3-4 ori pe zi. In plus, se aplică şi local în zona afectată câte 2-3 picaturi de 2-3 ori pe zi

UZ EXTERN: Uleiul de Oregano poate fi folosit şi extern prin aplicare în zona afectată de 2-3 ori pe zi:

  • Piele: pentru înţepături, infecţii, furuncule, acnee, psoriazis, negi, iritaţii de piele, micoze – se aplică câteva picături de Oregano şi se freacă bine zona afectată până la absorţia în piele. Se adaugă câteva picături de ulei în săpunul lichid sau în gelul pentru duş. Se poate adauga şi în săpunul lichid pentru mâini. In caz de răni, negi, furuncule sau acnee se aplică ulei pâna la saturaţie şi se freacă bine până pătrunde în piele. In cazul rănilor sau furunculelor se acoperă apoi cu un plasture.
  • Dinţi şi gingii: tratare sau prevenţie paradontoză: Se pun câteva picaturi de ulei de oregano pe periuţa de dinţi în loc de pastă de dinţi şi se freacă dinţii. In caz de infecţii la gingii se freacă gingiile cu câteva picături.
  • Păr: In caz de scalp infectat cu o ciupercă, în caz de matreaţă, iritaţii ale scalpului, se adaugă câteva picaturi în şampon înainte de spălarea părului. Se lasa pe păr şamponul astfel preparat pentru câteva minute, dupa care se clăteşte
  • Herpes: 1-3 picaturi în zona afectată de 2-3 ori pe zi.
  • Aromoterapie: datorită mirosului plăcut şi mai ales pătrunzător dar şi a nenumăratelor proprietăţi benefice, se recomadă câteva picaturi de ulei de oregano într-un vaporizator, şi astfel se purifică aerul de viruşi, bacterii, etc.
  • Picioare: prezenţa fungilor (ciupercilor) la nivelul labei piciorului produce răni (picior de atlet) în special între degetele piciorului precum şi deteriorarea (măcinarea) unghiilor în paralel cu un miros foarte neplăcut. Se aplică şi se distribuie uniform câteva picaturi de ulei de oregano între degete şi pe unghie.
  • Igiena intimă: câteva picături de ulei de oregano în apa caldă pentru baia de şezut ajută la eliminarea problemelor legate de un spectru larg de ciuperci (inclusiv Candida)

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.