Apa noastră cea de toate zilele

 

Autor: terapeut Sorinel BALAN

Data publicarii: 24/03/2007

Pentru oamenii cu o sănătate relativ bună, factorii obișnuiți de mediu precum alimentația, calitatea apei, a aerului, noxele cotidiene, clima, medicația, etc., cu care intră în contact într-o perioadă de timp oarecare influențeaza echilibrul psiho-fizic cauzând simptome care pot duce la unele boli.

Intrucât organismul uman are capacitate de adaptare și rezistență la astfel de factori, chiar dacă e afectat într-o anumită masură, identificând acești factori care influențează negativ și eliminindu-i, simptomele dispar.
Se poate, deasemenea, să prevenim simptomele nu numai renunțând la factorii agresivi ci și ajutând corpul să elimine toxinele. Suplimentar putem să-i asigurăm prin suplimente nutritive necesitățile cantitative și calitative de macro și micronutrienți, enzime, factori omega 3.

Calitatile apei bune de băut

Odată cu vârsta organismul consumă rezervele de siliciu organic, germaniu organic, etc. Nu mai secretă unele enzime, cum ar fi Q 10, și scade procentul de hormoni necesari proceselor biologice. Scade hidratarea, deci este nevoie de o apă de calitate superioară. Să începem cu ce este vital pentru organism. O apă de calitate trebuie să aibă urmatoarele proprietăți:

* pH alcalin. La oamenii sănătosi lichidele biologice, sânge, limfăa, saliva, etc., au pH slab alcalin, pH-ul sângelui unei persoane sănătoase este de 7,4. Insă majoritatea produselor alimentare și băuturile pe care le consumăm schimbă pH-ul lichidelor interioare în unul acid, care este un mediu foarte favorabil pentru dezvoltarea multor microorganisme periculoase ca bacteriile și virușii.

* potentialul de oxido-reducere, POR , trebuie să fie negativ. POR reprezintă un indicator al încărcării cu energie al lichidelor și al conținutului de electroni. Valorile negative ale POR certifică desfășurarea procesului de regenerare și prezența unui mare număr de electroni. La munte apa are valoarea de -200 mV, iar apa de la robinet are +140 mV.

* să fie structurată ca apa din corp. Apa pe care o consumam trebuie sa fie încărcată pozitiv din punct de vedere informațional pentru a readuce parametrii de funcționare ai corpului uman la valori normale.

* să ofere minerale esențiale organismului, într-o formă ușor asimilabilă.

* să aibă o tensiune superficială similară (TS) cu cea a celulelor organismului. Toate celulele necesită o apă cu TS de aproximativ 45 dyn/cm. Apa hidratează celulele, dar este în același timp și un mijloc de transport, în două sensuri: pe de o parte duce substanțele hrănitoare în celulă și pe de altă parte scoate din celulă substanțele reziduale. Având o TS de 73 dyn/cm apa de la robinet nu poate să treacă prin peretele celulei, de aceea organismul trebuie să consume foarte multă energie pentru a aduce apa la TS potrivită celulei, fapt care cauzează o oboseală permanentă.

Câteva alternative prin care putem beneficia de o apă cu adevarat bună de băut sânt calciul coral Sango, microhidrina sau argila.

Imbunatățirea apei cu coral fosilizat

Calciul de coral, obținut din coralul alb Sango, coral marin fosilizat, creează în organism un mediu alcalin și normalizează echilibrul acido-bazic. Acest coral conține gama completă de minerale vitale pentru organism. Caracteristic pentru acest tip de coral este faptul că structura acestuia este asemanatoare cu a oaselor noastre, iar în contact cu apa, calciul trece în forma ionica, fiind astfel asimilat cu ușurință la nivel celular.

Antioxidant puternic, coralul leagă și elimină ionii de clor, sărurile metalelor grele, produsele radioactive, toxinele, astfel ca coralul alcalinizează apa, influențează pozitiv structura informațională a apei și restabilește memoria genetică a celulelor, scade tensiunea superficială a apei și îmbunătățește astfel asimilarea substanțelor nutritive.

Cum ameliorăm caracteristicile lichidelor biologice?

Microhidrina este cel mai puternic antioxidant dintre cei cunoscuți la ora actuală. Ea neutralizează și anihilează radicalii liberi formați în organism în ptocesul funcționării sale, precum și sub influența stresului, a pesticidelor, a poluării mediului înconjurator.

Microhidrina este un stimulator universal și absolut sigur pentru producerea de energie în organism. La administrarea de Microhidrină, în celule se produce sinteza activă a ATF- ului, molecula care furnizează energie tuturor proceselor biochimice care se desfasoară în celule.

O astfel de cantitate suplimentară de energie poate fi direcționată spre refacerea moleculelor degradate, dar și spre sinteza altora noi, ceea ce asigură accelerarea proceselor de refacere și vindecare a celulelor vătămate și în mod corespunzator a țesuturilor. Aceeași energie însă poate fi îndreptată spre normalizarea proceselor metabolice, lupta cu microorganismele patogene și cu bolile cronice.

Astfel se poate spune că în condițiile consumului suficient din toate substanțele nutritive necesare, microhidrina stimulează procesele de autorefacere din organism, contribuind la vindecarea multor boli, printre care și a celor cronice.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.