Utilizarea apei alcaline ionizate în tratarea diferitelor boli

Apa ionizată poate să ajute în mod eficient în tratarea diverselor boli.

Informațiile sunt cu caracter informativ. În caz de boală consultați medicul.

Acnee: se curață tenul pe cale normală, după care se spală fața mai

întâi cu apă acidă,iar apoi cu apă alcalină. Se spune ca aceasta este cea mai bună modalitate de a preveni coșurile.

 

Afecțiuni ale rinichilor: după neutralizarea deșeurilor acide din sânge de către apa alcalină, rinichii sunt nevoiți să filtreze toxine precum amoniacul,sărurile rezultate și acidul uric, care sunt eliminate prin urină. Cu cât pacientul va bea mai multă apă alcalină, cu atât mai diluați vor fi acizii în sânge și cu atât mai ușor le va fi rinichilor să excrete deșeurile.

 

Alergii: alergiile precum astmul și guturaiul de fân indică un sistem imun superactiv. Acesta reacționează în mod excesiv în fața unor substanțe, practic inofensive. Se recomandă ingerarea unei cantități medii de apă alcalină.

 

Amigdalita, laringita: se recomandă gargară de cinci ori pe zi cu apă acidă, timp de trei zile. Dupa fiecare gargară, se vor bea 50 ml apă alcalină. Durerea va dispare din prima zi. Amigdalita va ceda dupa trei zile.

 

Arsuri: bășicile se sparg cu un ac steril, după care se pune o compresă cu apă acidă timp de zece minute, cinci minute mai tarziu se spală rana cu apă alcalină. Băile cu apă alcalină se repetă la fiecare trei ore, până la vindecare. Zona afectată trebuie protejată în timpul tratamentului cu un tifon sterilizat.

Arsuri in zona stomacului: 100 ml apă alcalină, luată intern.

 

Artrita: aceasta este una din “bolile legate de bătrânețe”, fiind generată de acumularea unor cristale nedizolvate de acizi(în special de acid uric). Nu este propriu zis o boală, ci un efect al acumulării de deșeuri acide! Se recomandă o cantitate cât mai mare de apă alcalina.

 

Astm: se recomandă ingerarea unei cantități medii de apă alcalină.

 

Boli degenarative: aceste afecțiuni ar putea fi numite pe bună dreptate”sindromuri ale deficienței ionilor de calciu”. Se recomandă ingerarea unei cantitați maxime de apă alcalină.

 

Cancer: Aceasta boală teribilă răpește prea multe vieti. Una din principalele condiții ale unui tratament de succes ale cancerului este detectarea lui timpurie, dar și mai bine ar fi ca cercetările medicinei să fie orinentate către studierea cauzelor care determină apariția lui și către prevenirea cancerului. Pincipala cauză a cancerului este stilul de viață modern. Alimentele procesate, neorganice și acide (inclusiv băuturile răcoritoare!) și poluarea în creștere, generată de câmpurile electromagnetice din casele noastre se numără printre factorii principali care cauzează o acidiate internă, și implicit cancer. Există prea multe conexiuni care se pot face între aciditate internă și cancer pentru a le ignora. Celulele canceroase urăsc oxigenul! Incă din anul 1923, dr. Otto Warburg a descoperit că celulele canceroase nu pot crește prezența oxigenului. Autor al cărții Metabolismul tumorilor, dr. Warburg a fost recompensat cu premiul Nobel pentru descoperirile sale, în anul 1931. De atunci, cercetătorii au încercat să crească nivelul de oxigen din sânge pentru a contracara cancerul. Descoperirile doctorului Warburg au fost confirmate de toate cercetările care au urmat, dar creșterea nivelului de oxigen din sânge nu s-a dovedit la fel de ușoară. Germanii au încercat diferite metode de creștere a nivelului de oxigen din sânge, folosind terapiile cu oxigen(ingerarea peroxidului de hidrogen lichid –H2O2) și terapia cu ozon (O3). După 1950, oamenii de știinta din Japonia și din Uniunea Sovietica au abordat deficitul de oxigen dintr-un unghi diferit, folosind apa alcalină ionizată. Ne putem întreba pe bună drepatate de ce avem un deficit de oxigen, când aerul pe care îl respirăm este atât de bogat în acest element? Motivul este simplu: un corp prea acid creează o problemă de respirație la nivelul celulelor, care perturbă la rândul ei schimbul de oxigen. Ingerarea apei alcaline ionzate, bogate în oxigen, neutralizează aciditatea interna. Un alt aspect interesant legat de celulele canceroase se referă la faptul ca ele cresc într-o manieră necontrolată, fiind diferite de celelalte celule din organism. Celulele normale inspira oxigenul și expira dioxidul de carbon. Singurele celule care expira oxigenul(la fel ca și plantele)sunt celulele canceroase! Din această perspectivă, putem compara cancerul cu o plantă care crește în trupul nostru.

Apa ionizată: Nu cred că există om care să nu se teamă că s-ar putea îmbolnavi de cancer. Cei care reușesc să învingă boala se bucură însă infinit mai intens de zilele care le-au mai rămas. Mulți oameni și-au descoperit propriile ”remedii de vindecare a cancerului” și se consideră dovezi vii ale eficenței acestora. Cunosc personal câteva persoane care au supraviețuit acestei boli teribile. Printre ele se numară si Dave Perkins. Iată ce mi-a scris acesta: “Când am fost diagnositicat cu cancer în fază terminală, nu am mai avut timp să încerc tot felul de soluții, ca să văd care dintre ele funcționează în cazul meu. Viața mea depindea de înțelepciunea deciziilor luate pe loc. De aceea m-am concentrat pe cele mai revoluționare produse și suplimente, vestite pentru rata lor mare de succes în îmbunatățirea stării de sănătate și în depășirea oricărei boli. La fel ca în cazul marii majorități a victimelor bolnave de cancer, boala m-a devastat din punct de vedere financiar si fizic. Nu-mi puteam permite în nici un caz cei mai mari specilaliști din lume, cele mai bune clinici si cele mai scumpe medicamente. Pe scurt, am fost forțat sa fiu propriul meu vindecător. Am încercat sa descopăr cea mai buna soluție pentru un buget atât de restrâns ca al meu. Tot cautând soluții, am dat peste filtrele care produc apă alcalină ionizată.Sunt produse in Japonia, fiind aprobate din punct de vedere medical din cauza succesului dovedit pe care îl au în promovarea stării de sănătate. Apa distilată și cea obținută prin osmoză inversă nu se compară nici pe departe cu beneficiile apei alcaline ionizate. Aveam nevoie de o apă care să îmi oxigeneze, să îmi detoxifice și să îmi alcalinizeze organismul, întărindu-mi totodată sistemul imunitar, pentru ca acesta să îmi poată asigura vindecarea. Apa alacalină ionizată s-a dovedit soluția perfectă pentru toate aceste probleme. Sper să nu vă confruntați vreodată, dumneavoastră și familia dumneavoastră, cu o boală în fază terminală. Orice om care urmează calea mea poate evita durerea și teama care însoțesc tratarea exclusive a simptomelor, în detrimentul cauzelor.

 

Colesterol: am convingerea că despre colesterol mai sunt încă foarte multe lucruri de aflat. El reprezintă o substanță importantă pentru corpul nostru. Circa 80% din colesterol este produs de organism și nu ingerat din alimente. Teama de alimentele care conțin colesterol pare nejustificată în multe rânduri, nefiind exclus ca nivelul prea ridicat de colesterol să se datoreze unui dezichilibru al balanței ionice. Un lucru este cert: ingerarea apei alcaline ionizate este benefică pentru echilibrarea balanței colesterolului.

 

Colita: înainte de culcare, se recomandă ingerarea a 100 ml de apă alcalină incalzită la 37-40 grade , 20 minute mai tarziu, se vor bea 100 ml de apă alcalină incalzită la aceeași temperatură. Aceast procedeu trebuie urmat timp de 3 zile la rând. Durearea încetează încă din prima zi.

 

Constipația: se recomandă ingerarea unei cantitați medii de apă alcalină pe stomacul gol, în special dimineața, cu cel puțin jumătate de ora înainte de masă.

 

Coșuri: vezi acnee.

 

Deficiențe ale sistemului imunitar: majoritatea acestor deficiențe(dacă nu chiar toate) se datorează unui dezechilibru al PH-ului, precum și unei absențe a bacteriilor și virusurilor prietenoase din cauza excesului de antibiotice. Germanii afirma că mărirea nivelului de oxigen din sânge reprezintă o buna protecție împotriva bolilor contagioase. La rândul lor japonezii susțin că menținerea unui nivel alcalin al sângelui fortifică sistemul imunitar. In realitate, cele două afirmații susțin unul si acelasi lucru, de vreme ce apa alacalină ionizată mărește simultan alcalinitatea și nivelul de oxigen în sânge. Pe scurt, se recomandă ingerarea unei cantității medii de apă alcalină.

 

Depresie: de-a lungul timpului, s-au obținut rezulate foarte bune cu ajutorul apei alcaline. Un aliment foarte bun pentru depresie este așa-numita veche rețetă egipteană a mumiei. Ingredientele necesare sunt: 250 g smochine, 250 g curmale, 2 linguri faină integrală de porumb (sau de grâu). Curmalele și smochinele (se pun într-o ceașcă peste care se toarnă puțină apă(fară să le acopere complet), după care se adaugă făina integrală. Mixtura se fierbe la foc mic și se amestecă bine. Dacă la depresie se adaugă și o constipație, la amestecul de mai sus se pun si 5 grame de siminichie fin macinată. Rețeta mumiei se pastrează apoi la frigider, într-un container etanș. Acest aliment a devenit foarte popular în ultimile decenii în țările din estul Europei, dar nu menționează dozajul recomandat. Majoritatea celor pe care ii cunosc iau 1-3 lingurițe pe zi, pe stomacul gol, cu o jumătate de ora înainte de masă.

 

Dermatita: se recomandă spălarea zonelor afectate cu apă acidă, iar dupa 10-15 minute, cu apă alcalină.

 

Diabet: se recomandă ingerarea unei cantități cât mai mari de apă alcalină ionizată, despre care se spune ca poate să vindece chiar și cele mai grave cazuri de diabet. Kazuaki Ozawa descrie urmatorul caz: Un pacinet grav bolnav, amenințat să își piardă piciorul prin amputare, a reușit o revenire completă datorită tratamentului cu apă alcalină ionizată luată pe cale internă și cu apă acidă ionizată în care își îmbăia piciorul afectat de ulcerații. Omul s-a mutat de la spital, unde medicii doreau să-i amputeze piciorul, la Centrul Medical Cooperatist din Kobe. Un reporter TV i-a luat interviu, care a fost difuzat apoi în întreaga Japonie: Reporter: “Ce a spus medicul în legatură cu starea piciorului dumneavostră?” Ito San: “ A spus că va trebui să-mi amputeze piciorul de la genunuchi în jos” Doctorul Kawamura: “Aceste pete negre se datorează încetării circulației sângelui”. Reporter: “ Da, pare o situație foarte gravă. Diabetul poate fi o boală teribilă. La celălalt spital Ito San a fost tratat cu antibiotice și cu tot felul de medicamente, dar nimic nu a avut efect. În cele din urmă, doctorul a spus ca piciorul va trebui amputat de la genunchi în jos. La Centrul Medical Cooperatist din Kobe urmează să-i fie amputate doar degetele de la picior”. După două săptămâni, reporterul l-a vizitat din nou pe pacient. Ito San: “Celălat medic ar fi dorit să-mi taie piciorul pe jumătate. Aici mi-au tăiat doar degetele de la picior”. Reporter: “Pare foarte dureros, dar Ito San mi-a dat asigurări că nu este atat de rău precum pare”. Dr. Kawamura Sensei: “Umflătura a dispărut și pielea a început să crească în mod natural peste rană, ceea ce este foarte bine”. Reporter: “În afara insulinei necesare pentru a reduce nivelul de zahar în sânge, Ito San nu ia nici un fel de medicament. Tot tratamentul se rezumă la 5 litri de apă alcalină ionizată pe zi”. Ito San: “ Într-un fel, pot spune că nu mă simt deloc obosit”. Reporter: “ Ito San își spală rana cu apă acidă, cu valoarea ph-ului de 2.5, cate 15 minute dimineața și seara. L-am vizitat din nou în aprilie și am rămas surprins să văd cât de bine i s-a vindecat piciorul. Privindu-l, e greu să-ți imaginezi în ce stare gravă era înainte”. Reporter: “Dr.Kawamura afirmă că înainte de operație se gândea la un transplant de piele,dar de vreme ce pielea s-a refăcut atât de frumos, a renunțat la această idee”. Ito San: “Sunt extrem de plăcut surprins… Practic, nu am făcut nimic altceva decât să îmi spăl rana cu apă acidă, iar pielea a crescut incredibil de natural”. Reporter: “Oricât de gravă ar fi rana, ingerarea apei alcaline ionizate și spălarea zonei afectate cu apă acidă asigură refacerea integrală a țesuturilor și a pielii”. Doctorul: “La început am folosit medicamente pentru dilatarea vaselor sanguine, în vederea accelerării creșterii țesuturilor. Am încercat cu tot felul de medicamente, dar nimic nu a funcționat. Ar fi trebuit să folosim de la bun început tratamentul cu apă alcalină ionizată”. Reporter: “ Pe data de 5 iulie Ito San s-a întors acasă,fiind tratat acum la domiciliu de soția sa”. Ito San: “Deși mi-am pierdut degetele de la picior, este mult mai bine așa, decât dacă mi-aș fi pierdut întregul picior. Cel puțin așa pot să merg”. Reporter: “Este uimitor faptul că apa ionizată l-a putut vindeca pe Ito San. După ce s-a întors acasă, nivelul zaharului în sânge i s-a stabilizat, iar el a renunțat la insulină. Tot ce face este să bea în fiecare zi 6-8 litri de apă alcalină ionizată”. Ito San: “La început, eram nevoit să iau insulină la un nivel de 24, dar acum nivelul zahărului în sânge a ajuns la 100-110, așa că nu mai am nevoie de insulină. Practic, la numai două săptămâni după ce am început tratamentul cu apă alcalină ionizată nu mai aveam nevoie de insulină. Acum nu mai am probleme… Pot să merg fară cârje și asta mă face să mă simt minunat”. Reporter: “Uimitor! Trebuia să i se amputeze piciorul de la genunchi în jos, iar acum poate merge singur pe ambele picioare”. Apa alcalină ionizată nu poate trata însă alte cauze ale diabetului precum un pancreas distrus.

 

Diaree: se recomandă ingerarea a 200 ml de apă alcalină. Dacă nu apare nici o îmbunatățire în interval de o ora, se vor bea din nou 200 ml de apă alcalină. Va urma o stare de alinare.

 

Dureri de piept datorate răcelii: se recomandă spălarea zonei afectate de două ori pe zi, la început cu apă acidă, timp de 10 minute, iar dupa circa 5 minute cu apă alacalină.

 

Dureri ale încheieturilor: se recomandă ingerarea a 100 ml apă alcalină, de trei ori pe zi, inainte de masă, timp de două zile. Durerile reumatice vor dispărea în 2-3 zile.

 

Dureri de cap: 100 ml apă alcalină. Durerea va înceta în mai puțin de o oră.

 

Dureri de dinți: se recomandă clătirea cavității orale de mai multe ori pe zi cu apă acidă, timp de aproximativ zece minute.

 

Dureri de spate asociate cu răceala: se recomandă aplicarea unei comprese cu apă acidă pe zona afectată, timp de o jumatate de ora, de cinci ori pe zi. Se vor bea 150 ml de apă alcalină de cinci ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.

 

Dureri musculare după exercițiile fizice: se recomandă ingerarea de apă alacalină ionizată.

 

Fungi si ciuperci(inclusiv cele care afecteaza transpirația și picioarele, care devin urât mirositoare): se spală zonele afectate de două ori pe zi, la început cu apă acidă timp de 10 minute, iar după circa 5 minute cu apă alcalină. Se repetă procedeul timp de trei sapatămâni, chiar dacă ciuperca dispare între timp(în caz contrar,ea poate reapărea). Se spală inclusiv pantofii și șosetele cu apă acidă.

 

Gripa: se recomandă clătirea căilor nazale și a gâtului, de mai multe ori pe zi, încă de la primele semne. Seara, se vor bea 200 ml apă alcalină. Simptomele vor disparea după 24 de ore.

 

Gripa si răceala: se spală căile nazale de opt ori pe zi cu apă acidă și se face gargară timp de 10 minute. Seara, înainte de culcare, se beau 200 ml de apă alcalină ionizată. Tratamentul trebuie continuat timp de 2-3 zile.

 

Guta: aceasta boală apare ca urmare a acumulării unor cristale nedizolvate de acizi(în special acid uric) în zona încheieturilor și a țesuturilor din jurul acestora. Nu este propriu-zis o boala legată de bătrânețe, ci mai degrabă o boală legată de acumularea de deșeuri acide! De aceea, se recomandă ingerarea unor cantități cât mai mari de apă alcalină ionizată.

 

Guturai de fân: vezi alergii și astm.

 

Hemoragii: rănile externe pot fi tratate cu apă acidă, care oprește sângerarea, fiind în același timp și dezinfectantă. Apa acidă poate fi folosita și pentru sângerarea gingiilor, prin clătirea gurii. Personal, m-am confruntat cu aceasta afecțiune înca din copilarie. Experiența m-a învățat că deși apa acidă oprește într-adevar sângerarea pentru moment, ea nu rezolvă această problemă. De-a lungul anilor am încercat tot felul de paste de dinți. Singura care m-a ajutat a fost cea cu extract din arborele de ceai. Pe de altă parte, de când am început să beau cantități mari de apă alcalină, sângerările au dispărut complet.

 

Hemoroizi: dupa golirea intestinelor (o dată sau de două ori pe zi), spălați zona afectată cu apă acidă. Imediat după uscare(dupa circa cinci minute), aplicați un tampon de vată înmuiat în apă alcalină. In caz de hemoroizi interni, se va aplica o clismă cu apă acidă(nu mai mult de 50-100 ml),timp de 5 minute, urmată de o clismă cu apă alcalină timp de aproximativ o jumătate de ora. La începutul tratamentului, se recomandă ingerarea a 150 ml apă alcalină pe stomacul gol, urmată,doua ore mai târziu,de ingerarea a 250 ml de apă alacalină. Se va continua apoi cu apă alacalină la fiecare 4 ore, de fiecare dată cu o jumatate de oră înainte de masă.

 

Herpes: se recomandă spălarea zonei afectate de două ori pe zi, la început cu apă acidă, timp de 10 minute, iar apoi (după circa 5 minute) cu apă alcalină. Tratamentul herpesului trebuie să continue zilnic timp de trei săpatămâni; în caz contrar, herpesul va reapărea. Hainele și încalțămintea infectată cu herpes trebuie dezinfectată cu apă acidă.

 

Hipertensiune: mulți ani la rând mi-am controlat hipertensiunea cu ajutorul plantelor medicinale și al ceaiurilor parțial fermentate. Deși am consumat apă alaclină în diferite ocazii, nu am descoperit nici un efect asupra tensiunii mele. Când am băut însa în mod regulat apă alcalină , timp de mai multe luni, am consatat că tensiunea mea a devenit normală, chiar dacă nu am mai folosit plante medicinale(decât în anumite ocazii , când mi se părea necesar). Am primit confirmarea acestui efect după ce am citit cartea lui Sang Whang, în care autorul iși controlează de ani de zile tensiunea cu ajutorul apei alcaline ionizate. Între timp, am primit și alte confirmări din parte unor cititiori care mi-au scris că după o lună sau două de când au început să consume apă alcalină ionizată hipertensiunea li s-a normalizat. Calciul ionizat în apa alcalină este benefic pentru inimă, și implicit pentru reglarea tensiunii sanguine.

 

Inflamații: se recomandă spălarea zonei afectate cu apă acidă, urmată de uscarea ei. Se aplică apoi o compresă cu apă alcalină încălzită(37-40 grade). Procedeul este repetat două zile la rând. In plus, seara (înainte de culcare) se va face o spălare suplimentară a zonei cu apă alcalină. Procedeul poate fi folosit și pentru tratarea tumorilor ascunse și a ulcerațiilor.

 

Inflamații ale ficatului: în prima zi se vor bea 300 ml apă alcalină, de cinci ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă. In următoarele 3-4 zile, se vor bea 300 ml apă alcalină de cinci ori pe zi , cu o jumătate de oră înainte de masă.

 

Inflamații ale vaginului(anumite forme de excreții vaginale): se va folosi un duș cu apă acidă încălzită la 40 grade , 3-5 nopți la rând, cu 10 minute înainte de culcare. Porcedeul va fi repetat apoi cu apă alcalină, la aceeași temperatură, 15-20 de minute mai târziu.

Mahmureala: pentru a neutraliza băuturile alcoolice (care produc săruri acide foarte puternice) și pentru a echilibra nivelul PH-ului se recomandă ingerarea unei cantități mari de apă alcalină ionizată.

 

Mărirea prostatei: se recomandă ingerarea a 100 ml apă alcalină, de patru ori pe zi, cu o jumatate de ora înainte de masă, timp de 8-12 zile. Procesul de urinare va deveni normal după 3-4 zile, iar edemul va dispărea după circa 8 zile. In multe cazuri, 400 ml de apă alcalină nu se dovedesc suficiente. In special în cazul occidentalilor (cu dietele lor extrem de acide), se recomandă ingerarea a cel puțin un litru de apă alcalină.

 

Migrena: se recomandă ingerarea apei alcaline ionizate.

 

Obezitate: mărirea stomacului la bărbați și a șoldurilor la femei arată “o acumulare de deșeuri acide”. Circulația sângelui în aceste zone este foarte redusă, ceea ce explică de ce persoanele aflate la regim de slăbire pierd kilograme de peste tot, numai de unde trebuie nu. Apa alcalină ionizată neutralizează aceste deșeuri acide. Porcesul este lent, dar absolut sigur. Un alt factor important se referă la minimizarea senzației de foame(specifică multor obezi). Toți cei care au băut apă alcalină ionizată au confirmat această observație.

 

Oboseala cronică: se recomandă ingerarea apei ionizate. Iată o scrisoare pe care am primit-o de la V.P.C.: “Am suferit de Sindromul Oboselii Cronice timp de 20 ani, având perioade de debilitate, dureri musculare și de oase, tulburări digestive severe etc. Sunt încântat să vă comunic că după ce am început să beau apă alcalină ionizată starea mea energetică s-a îmbunatățit radical și mă simt mult mai bine. Acum câteva luni am făcut o noua criză, care de regulă mă ține la pat zile întregi, lăsându-mă epuizat săptămâni la rând, complet inutil și incapabil să funcționez sau să gândesc clar. De data aceasta, am început să beau 1,5-2 litri de apă alcalină ionizată pe zi. După numai două zile energia a început să-mi revină, iar în cea de-a treia zi nu am mai putut sta în pat. De-abia așteptam să îmi reiau munca și să mă bucur de această energie nouă, cu care eram familiarizat. Când am început să beau apă alcalină ionizată, în prima săptămână m-am simțit foarte însetat, deși obișnuiam să beau și înainte destul de multă apă obișnuită în fiecare zi. De data aceasta, am început să mă trezesc și noaptea, cu gura uscată, și am continuat să ii ofer trupului meu apa alcalină după care tânjea. Uneori, capată un miros foarte puternic, generat se pare de toxinele pe care le elimină în exces corpul. Un alt beneficiu al apei alcaline ionizate de care m-am bucurat se referă la o îmbunătățire dramatică a sindromului intestinelor iritate de care sufeream de mulți ani și care m-a facut să sufăr intens, în special noaptea, lucru care s-a soldat cu multe nopți pierdute de-a lungul anilor. După ce am băut timp de câteva luni apă alcalină ionizată, am observat o îmbunătățire de ansamblu a stării mele de sănătate și a nivelului energetic, cu care m-am acomodat foarte rapid, precum și un somn mult mai bun. Este foarte usor să bei apă alcalină ionizată, corpul meu răspunde foarte bine la ea și îmi face pur și simplu plăcere. Sunt încântat că am descoperit această apă atât de benefică și sunt ferm hotarât să continui să o beau zilnic,pentru a-mi purifica trupul de toxine, pentru a se putea vindeca singur, făra povara deșeurilor acumulate de-a lungul timpului. Se știe că perioadele de stres prelungit produc foarte multă aciditate în organism. De aceea, sunt fericit că pot scăpa de această aciditate cu ajutorul apei alcaline, oxigenându-mi în același timp și celulele. Este de-a dreptul uimitor cum un lucru atât de simplu cum este apa alcalină ionizată poate avea efecte pozitive atât de dramatice asupra corpului, dar aceasta este o poveste veche. Câte lucruri simple nu există, cu efecte minunate asupra vieții noastre, dar pe care le ignorăm pur si simplu? Mama natură lucrează întotdeauna pe căi simple,deși profunde. Harald, îți multumesc pentru publicarea acestor cărți minunate, prin care faci cunoscute lumii rezultatele cercetărilor tale și harul scrisului cu care ești înzestrat”.

 

Osteoporoza: odată cu avansarea în vârstă și cu creșterea acidității corporale, calciul începe să fie extras din structura scheletului pentru a menține nivelul PH-ului sângelui. Principalele elemente care alcătuiesc oasele sunt calciul și fosforul. Prin pierderea calciului, oasele devin fragile, iar persoana se îmbolnavește de osteoporoză. Pentru a contarcara acest proces se recomandă ingerarea unei cantitati cât mai mari de apă alcalină ionizată, inclusiv cu calciu ionizat.

 

Picior de atlet: se recomandă îmbăierea picioarelor de două ori pe zi cu apă acidă.

 

Pierderea părului: se recomandă spălarea de două ori pe zi a zonei afectate, mai întâi cu apă acidă, timp de 10 minute, iar după circa 5 minute cu apă alcalină. Se repetă procedeul timp de trei saptămâni, chiar dacă starea dispare între timp(în caz contrar, ea poate reapărea).

 

Pietre: ingerarea apei alcaline ionizate dizolvă toate tipurile de pietre alcătuite din acid uric.

 

Pietre la rinichi: dat fiind că pietrele la rinichi sunt compuse din calciu, acid fosforic și acid uric,unii oameni cred că acesta este un indiciu al excesului de calciu in organism. Calciul nu este însă decât elementul de legătură din interiorul pietrelor, necesar pentru a minimiza proprietățile otrăvitoare ale acidului fosforic și ale acidului uric. Ele nu se dizolvă în urina acidă(spre deosebire de calciu, care se dizolvă). De aceea, ingerarea apei alcaline ionizate ajută la dizolvarea deșeurilor acide și la eliberarea calciului.

 

Probleme circulatorii(circulație proastă): ingerarea apei alcaline reduce acumulările de deșeuri care blochează arterele, îmbunătățind circulația.

 

Probleme ale inimii: majoritatea bolilor de inimă sunt generate de acumularea de deșeuri acide. Unii ar putea să nu fie de acord, dat fiindcă elementul care joacă un rol major în reacțiile chimice la acest nivel este calciul. Acesta se leagă chimic de deșeuri precum colagenul, colesterolul, fibrinele, metalele grele, mucopolizaharidele,țesuturile musculare și alte reziduuri. Placa se formează numai în interiorul arterelor, care livrează sângele proaspăt către restul organismului, dar nu și în interiorul venelor. Pentru a reduce placa și a îmbunătăți starea inimii se recomandă îngerarea unei cantități medii de apă alcalină.

 

Psoriazis: se recomandă spălarea zonei afectate cu apă acidă, de mai multe ori pe zi și ingerarea de apă alcalină ionizată.

 

Răni și zgârieturi: se recomandă spălarea rănilor, la început cu apă acidă și după aproximativ 5 minute cu apă alcalină. Rănile trebuie acoperite cu tifon steril și spălate cu apă alcalină la fiecare 4-6 ore, până la vindecare completă. Vezi și diabet.

 

Rău de dimineață: imediat după naștere, copilul se află într-o stare de alcalinitate pe care nu o va mai atinge niciodată în viață. Incepând din această zi în trupul său începe acumularea deșeurilor acide. In timpul sarcinii, fătul preia foarte multe substanțe alcaline de la mama sa, motiv pentru care sângele acesteia devine acid. In timpul somnului mamei, procesul devine mai accelerat, ceea ce explică senzația de rău de dimineață. Sang Whang recomandă ingerarea apei alcaline ionizate și a unor suplimente minerale.

 

Retenție la apă: ingerarea apei alcaline este benefică. Se pot adauga ceaiurile de urzică vie.

 

Somnolența: se întamplă frecvent ca după masă oamenii să se simtă obosiți sau somnolenți.Unii își fac “siesta” și se odihnesc. Explicația este simplă: după masă,stomacul are nevoie de foarte mult acid clorhidric pentru a digera mâncarea. Acesta nu poate fi stocat, așa că sângele trebuie să-l producă într-un interval foarte scurt de timp. Când bolul alimentar intră în intestinul subțire, pancreasul secretă în acesta un suc foarte alcalin, pentru a neutraliza acidul clorhidric, care altminteri l-ar dizolva. Prin acest proces, nivelul acidului carbonic din sânge crește, generând această stare de oboseală. De aceea, ingerarea apei alacline cu o jumatate de oră înainte și după mese este foarte benefică.

 

Tuse: se recomanda 100 ml de apă alcalină băută de patru ori pe zi, la o jumatate de oră după mese, timp de două zile la rând.

 

Ulcerații ale picioarelor: se recomandă spălarea zonelor afectate cu apă acidă, urmată de aplicarea unei comprese cu apă alcalină timp de o jumatate de oră. Se va repeta aplicarea compreselor la fiecare patru ore. Dacă infecția reapare, rana va trebui spălata la fiecare patru ore, timp de 10 minute, cu apă acidă , apoi uscată și acoperită cu o compresă cu apă alcalină. Inainte de culcare se vor bea 200-300 ml apă alcalină. Zonele afectate trebuie înfășate în comprese sterile. Este important ca pacientul să rămână într-o poziție culcat în cea mai mare parte a timpului pe durata tratamentului. Vezi si diabet.

Sursa : “Intinerirea” de Harald W. Tietze – editura Libris

One thought on “Utilizarea apei alcaline ionizate în tratarea diferitelor boli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.