Apa vie, secretul tineretii

De mitul apei vii și apei moarte am auzit cu toții. Uneori miturile se dovedesc a fi mai aproape de realitate, ca un adevăr șocant care ni se dezvăluie printr-un basm.

Legendele despre o asemenea apă vie și puterea ei vindecătoare au existat încă din cele mai străvechi timpuri și au circulat prin toată lumea.

Herodot explică longevitatea neobișnuită a etiopienilor datorită consumului zilnic de apă dintr-un izvor care conținea o apă specială.

Termenul de “apă vie” îl regăsim în “Istoria lui Alexandru cel Mare” și descrie izvorul regenerator, dătător de viață din partea opusă a ținutului întunericului.

O alta referire la izvorul vieții fără bătrânețe, așezat la poalele unui munte în India, se regăsește în romanul medieval “Călătoriile lui Sir John Mandeville”.

Căutarea nemuririi și a tinereții veșnice reprezintă subiectul multor mituri și legende, până și căutările legendare ale alchimiștilor de a găsi “piatra filozofală” nu se refereau la elixirul capabil să transforme metalul comun în aur, ci la “apa vie”, care să permită atingerea nemuririi.

In 1546, Lucas Cranach cel Batran i-a sugerat fiului său ideea de a picta tabloul “Fons Juventus” (“Sursa tinereții vesnice”), în care este redată o scenă unde un grup de femei în vârsta intră în izvorul renașterii și ies metamorfozate în tinere frumoase.

Cercetătorii de astăzi au ajuns la concluzia că aceste mituri conțin și o parte de adevăr și că nu întamplător metaforele legate de izvorul tinereții veșnice și “apa vie” se referă î mod direct la apă.

Henri Coanda a studiat ăn ultimii ani ai vieții lui apa și calitățile apei. Acesta a studiat 5 locații cu ape deosebite, care posedă calități “vindecătoare”. Cea mai ‘vie’ apă pe care a întalnit-o se află în podișul Hundu Kish din nordul Pakistanului în mica țara numită Hunza. Locuitorii acestei țări au o viață care depășește o medie de 130-150 ani. Care e secretul lor? Se pare că apa de ghețar pe care o beau.

Studiind caracteristicile acestei ape a realizat că formula chimica a apei nu este alta, însa în compozitia acesteia, cantitatea de ioni negativi de hidrogen este foarte mare. Aceasta apă cu rh foarte mic (relative hydrogen) conține cantități enorme de ioni de hidrogen ceea ce ii confera un caracter antioxidant foarte mare. In plus, aceasta apă este stabilă și după mulți ani de zile, atâta vreme cât este păstrată la întuneric (lumina dizlocă ionii de hidrogen).

Lui Henry Coandă i-a venit ideea de a produce o formula de hidrogen ionizat negativ dizolvabil în apă care să restabileasca apei caracterul de apa vie sau să o aducă la parametrii cât mai apropiați de apa din Hunza.

Cercetările nu au fost finalizate pâna la moartea acestuia, însă dosarele au fost predate unui alt inventator tânar, Patrick Flanagan, care după mulți ani a reușit sa stabilizeze formula cunoscută azi sub numele de Microhydrin, adică Microhidrină.

Sursa: http://www.vforverde.ro/2015/02/apa-vie-secretul-tineretii/

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.